Kerala . Het tropische Zuidwest Indië

Kerala (Malayalam: കേരളം) is een deelstaat in het uiterste zuidwesten van India. Hoofdstad van Kerala is Thiruvananthapuram (Trivandrum), de officiële taal Malayalam. De oppervlakte bedraagt 38.863 km², wat iets kleiner is dan Nederland. Bij de volkstelling van 2001 had de deelstaat 31.841.374 inwoners.

Door de eeuwen heen is het gebied achtereenvolgens bezet door de Portugezen, Nederlanders en Engelsen. De laatsten schiepen de staat Madras, die het hele zuiden van het subcontinent omvatte. Op 1 november 1956 werd Madras opgesplitst langs etnische en taallijnen, waarbij onder meer de deelstaat Kerala ontstond.

De staat is een langgerekte strook land langs de Arabische Zee. Er zijn veel kanalen, meren en rivieren te vinden achter de kustlijn, die samen bekendstaan als de Backwaters. Het bergachtige binnenland is onderdeel van de West-Ghats en de kust vormt het grootste deel van de kust van Malabar.

Christel bezocht voor u deze deelstaat samen met de collega's van Imagine Travel , één van onze belangrijkste partners. Hoe haar programma er ongeveer uit zag kan u aansluitend lezen:

  • Dag 1 : 

Vertrek vanuit Zaventem met de Emirates vlucht naar Dubai

  • Dag 2 :

Doorverbinding naar Cochin, commerciële hoofdstad van de Kerala deelstaat, wordt de koningin van de Arabische Zee genoemd. De stad is ingedeeld in vasteland, schiereilanden en eilanden die vandaag de dag nog steeds het koloniale tijdperk weergeeft. Onthaal door de correspondent en transfer naar hotel Casino****. Bezoek aan het Mattanchery-paleis dat tijdens de restauratie in 1663 een Hollands tintje meekreeg. De naam spreekt voor zich: Dutch Palace. De joodse stad is verbonden met blanke joden die de handel in specerijen volledig beheersten

  • Dag 3 : 

Bezoek aan de St. Franciskerk, waar wereldreiziger Vasco Da Gama in 1524 werd begraven, alsook de Basilica de Santa Cruz doen ons aan de Portugese overheersing terugdenken en de typische Chinese visnetten. ’s Avonds voorstelling van de Kathakali dansen, een gedanst drama.

  • Dag 4 : 

Na het ontbijt rit naar Munnar, het hoogste bergstation (1652m) van de deelstaat Kerala. Bij aankomst installatie in hotel Club Mahindra°°°°. In de namiddag bezoek aan de theeplantages en het bijhorende museum.

  • Dag 5 : 

In de voormiddag vertrek per jeep naar Kolukkumalai. De hoogte van de theeplantages lopen op tot meer dan 2000 meter en behoren daarmee tot de hoogste van de wereld. Tijdens uw bezoek aan de plantages kunt u de lokale inwoners aan het werk zien tijdens het plukken. Terugkeer naar uw hotel en vrije namiddag.

  • Dag 6 : 

Rit naar het Periyar National Park langsheen prachtige landschappen. Bij aankomst installatie in hotel Wild Corridor****. In de namiddag, boottocht op het meer van Periyar in het 777 Km² grote natuurpark, dat heel wat wilde dieren herbergt, o.m. buffels, antilopen, langoren, wilde zwijnen, olifanten,... Verder bezoek aan een kruidentuin met uitleg over de verschillende specerijen en een boottocht op het Periyar meer om de rijke fauna te bewonderen.

  • Dag 7 : 

Na het ontbijt rit naar Allepey. Inscheping op een rijstschuit met eenvoudig comfort en vertrek van de cruise. Een tocht door de Backwaters maakt uw bezoek aan Kerala compleet. Hier heersen alleen rust en stilte want de boot wordt voortbewogen door mankracht (de motor wordt slechts bij uitzondering gebruikt). U observeert de vogels, de vissersboten, de landbouwers in hun velden,... Kortom een onvergetelijke ervaring! Overnachting aan boord (beperkt comfort).

  • Dag 8:

Na het ontbijt wordt de boot terug naar de oevers geroeid. Bij aankomst, transfer naar Kovalam, de bekendste badplaats van Kerala. Bij aankomst installatie in hotel Travancore Heritage****. Rest van de namiddag is vrij.

  • Dag 9 en 10 :  

Vrije dag aan het strand en aansluitend transfer naar de luchthaven van Trivandrum voor de terugvlucht naar Zaventem via Dubai.

Kerala is natuurlijk slechts één van de vele bestemmingen die Imagine Travel aanbied in Azië. Druk even op bovenstaande banner voor de volledige brochure vol tips voor trips.

Voor een volledig overzicht van het aanbod kan u een bezoekje brengen aan hun website www.imaginetravel.be . Alle programmas zijn te verkrijgen via ons kantoor. Ons extra advies krijgt u er gratis boven op.

Genieten met een grote "G" daar staat vakantie voor. Wij zoeken voor u niet alleen de best bij uw verlangens aansluitende vakantiebeleving, maar ook trachten wij via onze honderden contacten de betere service te bekomen. En niet onbelangrijk, wij staan 24/7 klaar om u bij te staan in geval van een klein of groot probleem.

Geef ons een telefoontje op 052.48.00.12 , mailtje naar info@reizendemunter.be of beter nog, wandel even vrijblijvend binnen tijdens onze ruime openingsuren . Een eerste verkennend gesprek kan reeds wonderen doen.

Ons team wenst u alvast een " ééntje om nooit te vergeten " vakantie toe, en kijkt er naar uit u te mogen adviseren in die soms niet zo voor de hand liggende vakantiekeuze.

Biezestraat 5  -  9220 Hamme

Tel.+32.52.48.00.12 - info@reizendemunter.be

Openingsuren kantoor [ klik hier ]

Laatste pagina update 18 Augustus 2017