Actief en natuur, de Azoren

Biezestraat 5  -  9220 Hamme

Tel.+32.52.48.00.12 - info@reizendemunter.be

Openingsuren kantoor [ klik hier ]

Laatste pagina update 18 Augustus 2017

Na een eigen bezoek, op uitnodiging van de toeristische dienst van de Azoren, kan ik het alleen maar beamen: Er zijn onvoldoende woorden om deze bestemming te beschrijven.  Aansluitend een beknopte poging .


Negen eilanden voor een weerzien met de natuur. Negen eilanden voor een actieve vakantie. Negen eilanden om te genieten van het leven... En hoe? Dit is de beste omschrijving die men aan deze fantastische bestemming kan geven.


De Azoren zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Dromerige blauwe kratermeren in een zee van bloemen. Adembenemende vergezichten over zee en land van op de toppen van de bergen. Diepe groene kraters van oude vulkanen. Landschappen in hun oorspronkelijke volmaaktheid. Ervaar de landelijke rust, luister naar de melodie van de stilte. Voor een vakantie vol heerlijke herinneringen.

Maar tevens zijn de Azoren ook de bestemming voor een actieve vakantie midden in de oceaan. Zeilen, duiken, de golven uitdagen op een surfplank. Enthousiast geraken van de duikelingen van walvissen en dolfijnen in het heldere water van een diepblauwe zee.


Bem-vido ao Peter café sport in Horta. Waar de tijd is stil blijven staan, het verhaal van de walvisvaarders, hun museum , unieke kunstwerkjes gemaakt van walvistanden, een foto van de storm tijdens de zwaarste orkaan die de Azoren ooit trof. Herkent u ook Neptunus ? Nip aan een gin and tonic, de place to be voor de zeiler en zijn boot die deze haven aandoet. Op weg naar .......?

Of de verhalen over piraten die de eilanden bezet hebben,. De rijke kunst in de kleine kerken. De strijd aangaan met een aan de haak geslagen grote vis? Een gezonde wandeling over bergen en door dalen. Snuif de geuren op van bloemen en adem het jodium van de zeelucht in. De uitdaging van een partijtje golf of tennis, ook dit zijn de geneugten van de Azuren. Ook voor de liefhebbers van een actiever vakantie dus. Of voor de liefhebber van een stevige brok geschiedenis .......


Door de rechtstreekse vluchten van TUI tijdens het zomerseizoen is deze bestemming vlot bereikbaar. Er is via hen ook mogelijkheid om fietsen en golfmateriaal mee te nemen. Van hieruit kan u probleemloos via een binnenlandse vlucht met SATA of de regelmatige ferry's de ander eilanden bezoeken. Wij maken u graag een voorstel.


Overtuigd van deze bestemming. Voelt u de kriebels? Meer informatie nodig uit eigen ervaring? Kom dan vrijblijvend langs in ons kantoor. Wij nemen de tijd voor u.


Of maak eenvoudig een afspraak met onze medewerkers via de afspraak button in het menu onder contact.