Reizen De Munter Bv - TUI Agent Hamme - Biezestraat 5 - 9220 Hamme
TUI , vergeet Mei en denk aan Juni

Sinds lange tijd gaan veel Belgen graag op reis in het voorjaar. Op zowat alle bestemmingen is de natuur dan op haar mooist, lopen de temperaturen nog niet te hoog op en is het nog niet te druk. Bovendien reis je tegen laagseizoenprijzen, een ideale periode dus voor wie niet aan schoolvakanties is gebonden.

Nieuw vanaf dit jaar is dat mei steeds meer hoogseizoen wordt door de Franstalige meivakantie. Daardoor is juni meer dan ooit de periode met de interessantste prijs-kwaliteitverhouding. Veel hoteliers geven extra kortingen waardoor je makkelijk tegen de helft van de prijs kan vertrekken.

Waarom je mei beter vergeet en denk aan juni & lancering winter 2023-2024.

Lees zeker deze pagina, ze staat vol met nuttige tips.

Sinds dit jaar hebben de Franstalige Belgen daarenboven de twee weken paasvakantie ingeruild voor een meivakantie, waardoor de helft van mei naar een periode van hoogseizoen evolueert. Bovendien zijn ook de Nederlanders en de Noord-Fransen vrij tijdens diezelfde periode en kiezen ze steeds vaker Brussels Airport als vertrekluchthaven. Daardoor wordt vertrekken in mei financieel minder interessant voor wie niet aan een vaste vakantieperiode gebonden is, zoals koppels of senioren.

Voordelig op vakantie via Reizen De Munter

Het omgekeerde effect speelt zich daardoor af in juni. Door de grotere vraag in mei wordt juni nog meer laagseizoen dan vroeger. Dat merken ook de hoteliers die in mei probleemloos hun hotel kunnen vullen, maar in juni met te veel onverkochte kamers dreigen te blijven. In juni zijn alle Middellandse Zee-bestemmingen operationeel en is er dus meer concurrentie, terwijl de marktvraag veel kleiner is. Dat heeft voor gevolg dat hotels in versneld tempo promoties lanceren voor die periode. Wij kunnen verschillende hotels nu al tegen de helft van de prijs aanbieden, net tijdens de mooie maand juni met haar lange dagen en gegarandeerde temperaturen.Sinds dit jaar hebben de Franstalige Belgen daarenboven de twee weken paasvakantie ingeruild voor een meivakantie, waardoor de helft van mei naar een periode van hoogseizoen evolueert. Bovendien zijn ook de Nederlanders en de Noord-Fransen vrij tijdens diezelfde periode en kiezen ze steeds vaker Brussels Airport als vertrekluchthaven.

Niet alle bestemmingen kunnen evenwel tegen hoge kortingen worden geboekt. Met name Griekenland en Italië zijn dit jaar bijzonder populair en zullen over enkele weken wellicht voor het hele seizoen al volgeboekt zijn. In Spanje, Turkije en Egypte is de beschikbaarheid groter en zijn de kortingen dus hoger.

De grootste kortingen vind je bij de exotische bestemmingen. Op Kaapverdië, de Dominicaanse Republiek of Cuba is juni veruit de meest prijsgunstige vakantiemaand.

Meer dan tijd om in actie te schieten dus, want voor enkele van deze bestemmingen is een internationaal paspoort verplicht.

Last minute tijd bij Reizen De Munter Bv - TUI Hamme
Last minute tijd bij Reizen De Munter Bv - TUI Hamme

Nieuwigheden: TUI programmeert dit winterseizoen een dagelijkse vlucht naar Sal, Kaapverdië, en ook op Boa Vista landen ze wekelijks drie keer. De vorige winters hebben geleerd dat deze bestemming nog elk jaar aan populariteit wint. Logisch ook, gezien de relatief korte vliegtijd en de unieke mix van Europese en exotische invloeden.

De perfecte wintertemperaturen en de sterke aanwezigheid van uitstekende RIU hotels zijn natuurlijk de kers op de taart om het als topbestemming waar te maken. Intussen is ook de TUI BLUE Cabo Verde een topper die aan het succes van de bestemming bijdraagt. 

En we zetten ook in op de comeback van long haul bestemmingen: deze winter vertrekken er opnieuw drie vluchten naar Cancun- een is rechtstreeks - en drie naar Punta Cana, waarvan er twee rechtstreeks zullen vliegen. 

Voor VIP Selection blijven we natuurlijk ons aanbod optimaliseren. De VIP Drive als vroegboekactie is ook in het winterseizoen van kracht.

Als TUI Agent voor de regio adviseren wij u graag persoonlijk. Dit met onze extra service er GRATIS boven op.

Met vriendelijke groeten van Robin, Christel en Eddy.