Reizen De Munter Bv - TUI Agent Hamme - Biezestraat 5 - 9220 Hamme
16 daagse rondreis Zuid Afrika met Nederlandtalige begeleiding bij Reizen De Munter


TUIN VAN EDEN. Prijs per persoon vanaf EUR 3.825.


Aansluitend kan u het volledige programma vinden. Vertrekken is mogelijk op volgende dagen, dit met rechtstreekse vluchten van Air Belgium uit Brussel:


 • 02 en 30 juli 2023.
 • 17 september 2023.
 • 08 oktober 2023.
 • Van zodra de wintervertrekken gekend zijnplaatsen wij deze online.

Dag 1:


Afspraak op Brussels airport voor de vlucht naar Johannesbrug, dit rechtstreeks met Air Belgium. Vertrek om 19.45 om de volgende dag om 07.15 toe te komen op uw bestemming.

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 2: Machadodorp (230km)


Welkom in Zuid-Afrika! De lokale gids en chauffeur brengt je naar de provincie Mpumalanga. Deze regio is de thuisbasis van de Ndebele-bevolking, bekend om hun kleurrijke jurken, kralenwerk en hoepels. In Middelburg bezoek je een authentiek Ndebeledorp. Na een heerlijke lunch heb je wat vrije tijd. Geniet van de schitterende omgeving en prachtige vergezichten van de Zuid-Afrikaanse highlands.


Overnachting in Gooderson Kloppenheim Country Estate (Standaard) of vergelijkbaar

Dag 3: Graskop - Hazyview (233km)


Na het ontbijt ga je via de Panoramaroute naar Graskop. Neem hier zeker de indrukwekkende lift die je 51 meter naar beneden voert tot het hart van de kloof. In de bosrijke omgeving van de kloof kan je via een houten wandelpad en hangbrug de mooie natuur ontdekken. (ticket voor de lift is ter plaatse te betalen) Verder naar het Blyde River Canyon Nature Reserve. Bewonder prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten God's Window en de Three Rondavels en de ongewone rotsformaties bij Bourke’s Luck.


Overnachting in Umbhaba Eco Lodge ***+ in Hazyview

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 4: Kruger NP (116km)


Vroeg uit de veren voor een safari per 4x4 in het Kruger National Park. Na de nodige uitleg brengt de ranger je dicht bij de dieren. Met een beetje geluk kan je vanavond de ‘Big Five’ van je bucketlist schrappen. De spanning is te snijden wanneer een leeuw zo kort nadert dat je hem bijna kan aanraken!


Overnachting in Krüger National Park Pestana Kruger Lodge (Standaard) of vergelijkbaar.

Dag 5: Mbabane - Ngwenya (512km)


Vandaag gaat het richting Eswatini, het voormalige Swaziland. In het levendige Mbabane breng je een bezoek aan de exotische markt. Verder naar Ngwenya voor een bezoek aan de typische glasblazers en de Swazi kaarsenfabriek. Via de Ubombo Mountains stop je in Mkuze.


Overnachting in North Uthungulu Ghost Mountain Inn (Standaard) of vergelijkbaar

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 6: St. Vrije dag in Mkuze


Profiteer van een dagje rust en slaap lekker uit of boek een van de vele activiteiten die het hotel organiseert. Er is een ruim aanbod aan begeleide wandelingen en er zijn ook verschillende safari’s te boeken.


Overnachting in North UthunguluGhost Mountain Inn (Standaard) of vergelijkbaar.

Dag 7: Nambiti (295km)


Na het ontbijt ga je verder richting Nambiti via een historische route, the battlefields. Meer dan 200 jaar lang waren hier gevechten tussen de legers van de Zoeloes en het machtige Britse leger. Na de lunch in je lodge, gelegen in het Nambiti privéwildreservaat, trek je er per 4x4 op uit. De uitgestrekte graslanden bezaaid met majestueuze acacia bomen vormen je uitzicht voor de komende uren. Samen met de ranger ga je op zoek naar de vele dieren die Nambiti rijk is.


Overnachting in Ladysmith Springbok Lodge (Standaard) of vergelijkbaar

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 8: Nambiti - Drakensbergen (125km)


Ready, set, safari! Tijd voor een gamedrive bij het ochtendgloren, de meeste dieren zijn nu lekker actief en de opkomende zon zorgt voor een explosie van kleuren aan de Afrikaanse hemel. Zonder twijfel een moment om te koesteren! Vervolgens ga je naar de machtige Drakensbergen waar een schitterende wandeling langs watervallen, rivieren, weilanden en bossen op het programma staat.


Overnachting in Bergville The Cavern (Standaard) of vergelijkbaar

Dag 9: Drakensbergen


Na het ontbijt verken je het Royal Natal National Park tijdens een begeleide wandeling. Dit park heeft een van de mooiste berglandschappen van Afrika en de ruige landschappen met hoge pieken staan model voor menig screensaver. Je aanschouwt het wereldberoemde ‘amfitheater’ een van de meest indrukwekkende rotswanden ter wereld. Geniet na de lunch van een vrije namiddag.


Overnachting in BergvilleThe Cavern (Standaard) of vergelijkbaar

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 10: Johannesburg - Port Elizabeth (350km)


Rit naar de luchthaven van Johannesburg voor de vlucht naar Port Elizabeth, een stad waar de Britse invloeden goed merkbaar zijn.


Overnachting in Port Elizabeth The Kelway (Standaard) of vergelijkbaar

Dag 11: Port Elizabeth - Oudebosch - Tsitsikamma NP (275km)


Na een stadswandeling inthe friendly city, Port Elizabeth bezoek je een farm stall in Oudebosch waar je proeft van de plaatselijke ‘Roosterkoek’. In het spectaculaire Tsitsikamma NP wandel je tussen reusachtige bomen en over de bekende hangbrug aan de monding van de Storms River.


Overnachting in Plettenbergbaai The Robberg Beach Lodge - Lion Roars Hotels & Lodges 89 Beachy Head Dr, Plettenberg Bay, 6600 (Standaard) of vergelijkbaar

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 12: Vrije dag in Plettenberg


Maak een optionele boottocht en spot dolfijnen en pelsrobben. Ga wandelen in het prachtige Robberg Nature Reserve of bezoek een township. Een rustige namiddag aan het strand kan uiteraard ook.


Overnachting in PlettenbergbaaiThe Robberg Beach Lodge - Lion Roars Hotels & Lodges 89 Beachy Head Dr, Plettenberg Bay, 6600 (Standaard) of vergelijkbaar

Dag 13: Knysna - George - Oudtshoorn (165km)


Langs de tuinroute ga je verder naar Knysna voor een bezoek aan de Knysna Heads. Twee zandstenen kliffen scheiden de lagune van de zee. In George breng je een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust. De eindhalte vandaag is Oudtshoorn, gekend voor de vele struisvogelboerderijen.


Overnachting in Oudtshoorn Hlangana Lodge (Standaard) of vergelijkbaar

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 14: Montagu (238km)


Alvorens je tocht op de langste wijnroute ter wereld aan te vatten stop je aan de indrukwekkende cangogrotten. Dit grottencomplex was vroeger de thuisbasis van de San of Bosjesmannen die ze gebruikten om beschutting te zoeken tegen weer en wind. Ze lieten er prachtige, eeuwenoude rotstekeningen achter waarvan sommige vandaag nog te bezichtigen zij


Overnachting in Montagu Montagu Country (Standaard) of vergelijkbaar

Dag 15: Stellenbosch (157km)


Via Route 62 reis je verder naar Stellenbosch, de tweede oudste stad van het land en een gekende universiteitsstad. Geniet van wat vrije tijd in het historisch centrum van de wijnhoofdstad van Zuid-Afrika. Er zijn tal van goede restaurantjes, interessante museums en leuke winkels te ontdekken. De typische witte Kaap-Hollandse huizen kenmerken deze charmante stad waar je 2 nachten verblijft in het midden van de uitgestrekte wijngaarden.


Overnachting in Stellenbosch De Zalze Lodge (Standaard) of vergelijkbaar

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 16: Stellenbosch - Franschhoek (120km)


Na het ontbijt gaat het via de mooie Hellshoogte pass naar Franschhoek. Hier herdenkt het Huguenot monument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Hier duik je de wijnkelder van het prachtige landgoed ‘Rust en Vrede’ in voor een degustatie en heerlijke lunch.Onderweg naar Paarl rijd je langs Groot Drakenstein prison. Hier proefde Nobelprijswinnaar en latere president van het land, Nelson Mandela in 1990 na 27 jaar opsluiting voor het eerst terug van de vrijheid.


Overnachting in StellenboschDe Zalze Lodge (Standaard) of vergelijkbaar

Dag 17: Kaapstad (51km)


De moederstad! Met de kabellift ga je naar de top van de Tafelberg om bij een blauwe lucht van het prachtige uitzicht te genieten. Na de lunch bezoek je de kleurrijke Bo-Kaap en het beklijvende District 6 Museum. Geniet van wat vrije tijd aan het V&A Waterfront in de namiddag.


Overnachting in Kaapstad Hyatt Regency Cape Town (Standaard) of vergelijkbaar.

Reizen De Munter - Zuid Afrika
Reizen De Munter - Zuid Afrika

Dag 18: Kaaps Chiereiland (114km)


De verkenning van het schitterende Kaapse schiereiland begint bij Houtbaai waar je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island maakt. Bij Kaap de Goede Hoop en Cape Point is het uitzicht waanzinnig en Boulders Beach is de thuisbasis van een schattige pinguïnkolonie, baie mooi!


Overnachting in KaapstadHyatt Regency Cape Town (Standaard) of vergelijkbaar.

Dag 19: Kaapstad (dag 20 aankomst in Brussel)


Na het ontbijt geniet je van een vrije voormiddag. Vervolgens rijd je naar de luchthaven van Kaapstad voor de terugvlucht. Vertrek van de rechtstreekse vlucht naar Brussel is voorzien om 15.00 om de volgende morgen om 06.15 te landen in Brussel.

Reizen De Munter - Zuid Afrika

Meer inlichtingen of reservatie:


Een rondreis reserveren staat niet gelijk met een klein brood kopen. Wij informeren u graag tijdens een bezoek aan ons kantoor. Dit tijdens onze openingsuren of op afspraak wanneer het het beste past voor u. Mailen kan natuurlijk ook naar info@reizendemunter.be


Wat wel en niet inbegrepen is in de prijs kan u aansluitend vinden.

Inclusief

 • Lokale Nederlandstalige of Afrikaanstalige gids
 • Internationale vluchten met Air Belgium vanuit Brussel
 • Binnenlandse vluchten: Johannesburg – Port Elisabeth
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 17x ontbijt, 6x lunch, 10x diner
 • Bezoek aan een Ndebele dorp
 • Toegangsgelden voor God’s Window, Three Rondavels en Bourke’s Luck langs de panoramaroute, Krugerpark,
  Tsitsikamma NP, de Cangogrotten, Kaap de Goede Hoop, Cape Point (inclusief ticket voor de kabelbaan) en Boulder’s beach.
 • Stadsbezoek Mbabane, Port Elisabeth, Knysna, Stellenbosch, Franschhoek en Kaapstad.
 • Volledige dag gamedrive per open 4x4 in Kruger NP
 • 1x namiddag gamedrive en 1x ochtend gamedrive in Nambiti game reserve
 • Bezoek aan de exotische markt in Mbabane
 • Begeleide wandelingen in de Drakensbergen
 • Bezoek aan Oudebosch farmstall
 • Tractortour op een struisvogelboerderij
 • Uitgebreid bezoek aan de wijnstreek inclusief degustatie


Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Annulerings-,bagage-, enreisbijstandsverzekering


Belangrijke opmerkingen

 • Dagprogramma en genoemde accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Een kopie van je paspoort is van essentieel belang om de binnenlandse vlucht van Johannesburg naar Port Elisabeth te reserveren. Gelieve TUI ten laatste zes weken voor afreis een kopie van het internationaal paspoort (minstens twee lege pagina's en minstens 30 dagen geldig vanaf de datum van het voorziene vertrek uit Zuid-Afrika) te bezorgen.


Extra informatie

 • Reisformaliteiten
  • Internationaal paspoort (min. 30 dagen geldig na vertrek uit Zuid-Afrika en min.6 maanden na vertrek uit eSwatini) met min. 2 lege pagina’s.
  • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdighttps://diplomatie.belgium.be.
 • Gezondheid
  • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties.
  • Het innemen vanmalariatabletten wordt sterk aangeraden van september tot en met mei in het uiterste noorden en noordoosten van het land (met inbegrip van het Kruger National Park).Er is geen malariarisico in de zuidelijke helft van het land.
  • Raadpleeg tijdighttps://www.wanda.be/nlvoor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.