Groepscruise Juni 2020

Beste klant, beste cruiseliefhebber,

Andermaal trek ik er als begeleider op uit. Samen met u gaan we het wondermooie Noorwegen ontdekken op een uitzonderlijke manier. Dit aan boord van de MS Nieuw Statendam, het nieuwste schip van Holland America Line.

Aansluitend stel ik u graag het programma voor, ik kijk er naar uit andermaal of voor de eerste keer uw gids te mogen zijn en sta natuurlijk vrijblijvend ter beschikking voor alle verdere informatie en reservatie,

Programma

 

Dag 1 : 

Rond 10 uur ’s morgens vertrekken wij per luxe autocar naar De Piet Heinkade in Amsterdam waar we rond 12.30 uur aankomen en inschepen op onze thuisbasis voor de komende dagen , de MS Nieuw Statendam in het door u gereserveerde kajuittype.

Na de veiligheidsverplichtingen aan boord varen we om 17.00 uur af naar onze bestemming, de Noorse Fjorden. 

Dag 2: 

Gewoon genieten vandaag. Ontdek het schip op uw eigen tempo en maak nader kennis met uw reisgezelschap.  

Eidfjord, in de schaduw van besneeuwde bergtoppen en in de buurt van prachtige blauwgroene fjorden, wordt door velen beschouwd als een van de mooiste dorpen in Noorwegen. Hoewel het dorp minder dan 1.000 inwoners heeft, trekt de prachtige natuur jaarlijks veel bezoekers.

Hardangervidda, in de buurt van Eidfjord, is de grootste hoogvlakte van Europa en tevens het grootste Nationaal Park in Noorwegen. Een interessant feit is dat de legendarische poolreiziger Roald Amundsen, die de eerste expeditie naar de Zuidpool leidde, en Fridtjof Nansen, die als eerste met succes het Groenlandse binnenland doorkruiste, zich beiden in Hardangervidda voorbereidden op hun expedities. Bezoekers komen hier om te wandelen, hiken, fietsen en langlaufen. In het park vindt u ook het grootste aantal wilde rendieren in Europa.

Het prachtige Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen, is een van de populairste aanleghavens op een cruise door de fjorden. Ga het schip af en betreed het middeleeuwse werfgebied Bryggen, dat door UNESCO sinds 1979 als werelderfgoed wordt beschouwd en waar kleine boten in de haven liggen en houten gebouwen met spitse gevel trots langs de waterkant staan. De rijke maritieme traditie van Bergen gaat terug tot bijna 1000 jaar geleden, met daarin de jaren dat de stad een belangrijke rol speelde als Hanzestad binnen het handelsverbond dat de zeehandel in de regio domineerde van de 14e tot de 18e eeuw.

 

De stad is een van Europa’s oudste nederzettingen en de straten met kasseien en smalle steegjes leiden naar smaragdgroene parken, middeleeuwse kathedralen en stenen forten die vijanden eeuwen geleden op afstand hebben gehouden.

Geirangerfjord is een van de mooiste plekjes in Scandinavië en misschien wel van de hele wereld. Deze behoren tot de langste en diepste fjorden ter wereld. Watervallen klateren vanuit de hoogte, vrij stromende rivieren kronkelen door het bos en gletsjermeren strekken zich kilometers lang uit. Het zal u niet verbazen dat deze door de gletsjer gevormde meesterwerken langs de westkust van Noorwegen in 2005 tot een UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen, samen met de nabij gelegen Nør yfjord.

Het kleine dorpje Geiranger ligt aan de kop van de Geirangerfjord. Dit is puur ongerepte natuur.

Ålesund is een curieus vissersstadje in het westen van Noorwegen, met ongeveer 45,000 inwoners. Het wordt wel eens de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een campagne om een 'Noorse stad' te bouwen die het ontstaan van een nieuw land zou markeren. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en spitse torens met gedetailleerde gevels en sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties. Het gebied grenst aan de Noorse Zee en staat ook bekend om zijn gebergtes en fjorden. Wie een actievere excursie wil, kan in Ålesund heerlijk wandelen, mountainbiken of kajakken. Een van de hoogtepunten is het beklimmen van de 418 traptreden die naar de top van de Aksla-berg leiden, waarvandaan men een spectaculair uitzicht over de Sunnmøre-alpen heeft. De Geirangerfjord ligt dichtbij, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat en bekend is om zijn prachtige watervallen. Hier vindt u ook Atlanterhavsparken, het Atlantische Zee Park, een van de grootste aquariums van Europa.

Dag 7:

 

Onze laatste dag onderweg terug naar Amsterdam kunnen we samen verder genieten van de vele faciliteiten en het lekkere eten aan boord van de MS Nieuw Statendam.

 

Dag 8:

 

Ontscheping na het ontbijt, rond 10.00 uur vertrek per luxe autocar richting Hamme waar we rond 12.30 aankomen

Mocht u verdere info wensen rond deze groepscruise van Reizen De Munter onder begeleiding van Christel kan u onderstaand formulier invullen. Christel neemt dan zo snel mogelijk contact op met u betreffende prijs en beschikbaarheid van de kajuiten.

U kan natuurlijk ook steeds vrijblijvend binnen wandelen op ons kantoor tijdens de openingsuren. Of stuur een mail naar christel@reizendemunter.be .

 
 
 
Wij hadden graag een binnenkajuit.
Wij hadden graag een kajuit zeezicht (zonder balkon).
Wij hadden graag een kajuit zeezicht met balkon.
Wij bespreken graag de mogelijkheden.
 
 
 
Graag een voorstel voor een annulatieverzekering.
Graag een voorstel voor een reisbijstandsverzekering.
Graag een voorstel voor een annulatie- en bijstandsverzekering.
 
 

Druk even op de verstuur button hiernaast om uw formulier te verzenden naar onze diensten. Na het verzenden ontvangt u juist hieronder een bevestigingsbericht.

Wij kijken er naar uit om u aan boord te mogen verwelkomen, 


Met vriendelijke groeten van ons team , Christel, Robin, Eddy en Doriënna.