GDPR - privacy

Wij respecteren je privacy

 

Privacy is voor jou even belangrijk als voor ons. Het privacybeleid is onder meer van toepassing op onze website www.reizendemunter.be , Reizen De Munter e.v.b.a. en haar klanten, prospecten, business partners in onze database.

 

Wij streven ernaar om verantwoordelijk te handelen bij de verzameling, het gebruik en de bescherming van jouw persoonsgegevens. Wij hechten het grootste belang aan je privacy en verzoeken je daarom de onderstaande toelichtingen te lezen.

 

Het aanspreekpunt voor al jouw vragen, verzoeken of klachten over de verwerking van jouw persoonsgegevens binnen Reizen De Munter is Eddy De Munter, telefonisch bereikbaar op 052.48.00.12 of via eddy@reizendemunter.be. Reizen De Munter Evba. verwerkt in het kader van hun activiteiten persoonsgegevens van natuurlijke personen en dit kan gaan om natuurlijke personen die (een potentiële) klant zijn van Reizen De Munter Evba. , contactpersonen bij touroperators, hotelketens, luchtvaartmaatschappijen, personeelsleden enz.

 

Reizen De Munter Evba. hanteert een strikt privacybeleid in overeenstemming met de GDPR verordening.

 

Welke persoonsgevens verwerkt Reizen De Munter Evba.?

 

Reizen De Munter Evba. verwerkt de persoonsgegevens die nodig zijn voor de uitvoering van reis- of andere overeenkomsten opdat Reizen De Munter Evba. haar commerciële activiteiten kan uitoefenen.

 

Het kan bv. gaan om je naam, voornaam en contactgegevens, maar ook om je taalkeuze, je ondernemings- of BTW-nummer, je bankrekeningnummer, kredietkaartnummer, paspoortgegevens, emailadres. Maar ook de communicatie die je met Reizen De Munter Evba. voert als huidige of potentiële klant. Reizen De Munter Evba. verwerkt weinig gevoelige persoonsgegevens in de zin van de GDPR.

 

Klanten zijn in het kader van reizen doorgaans verplicht om bepaalde (contact)gegevens aan Reizen De Munter Evba. mee te delen en daaronder kunnen dan wel bepaalde gevoelige gegevens zijn, zoals voor de reis relevante medische gegevens of speciale wensen (in verband met dieet, religie of beperkingen). De Klant zal voor deze strikt noodzakelijke verwerking dan haar uitdrukkelijke toestemming geven door aanvaarding van de algemene en bijzondere voorwaarden die van toepassing zijn op de reisovereenkomst. Andere persoonsgegevens zijn misschien niet verplicht maar als je die niet meedeelt, kan dit de uitvoering van je reisovereenkomst wel ernstig vertragen of schaden.

 

Wanneer er wordt ingeschreven op de nieuwsbrief, dan ontvangt de betrokken persoon op regelmatige tijdstippen een nieuwsbrief op het aangegeven emailadres. Uiteraard kan er op eender welk ogenblik worden uitgeschreven via de link onderaan elke nieuwsbrief of door een vraag daartoe via email op het emailadres eddy@reizendemunter.be .

 

Juridische grondslag en doeleinden van de verwerking:

 

De verwerking in het kader van voorgenomen of lopende overeenkomsten is meteen ook de belangrijkste juridische grondslag van de gegevensverwerking door Reizen De Munter Evba. . Indien nodig wordt jouw aanvullende, uitdrukkelijke en specifieke toestemming voor de verwerking van je persoonsgegevens in overeenstemming met de GDPR gevraagd. Een gegeven toestemming kan in principe kosteloos en elektronisch weer worden ingetrokken, tenzij er natuurlijk een andere juridische grond voor de verwerking is.

 

In dit verband merkt Reizen De Munter Evba dat we jouw gegevens ook kunnen verwerken vanuit een ‘gerechtvaardigd belang’ voor de verwerking. Zo kan Reizen De Munter Evba je bv. inlichten over nieuwe, voor jou mogelijk interessante reizen of promoties indien je reeds lang bent ingeschreven op onze nieuwsbrief. Reizen De Munter Evba zal dit, zoals in het verleden, natuurlijk steeds binnen redelijke grenzen doen en nooit op een agressieve of door jou niet-gewenste wijze.

 

Bron van de persoonsgegevens:

 

Reizen De Munter Evba verkrijgt de persoonsgegevens die ze verwerken, in de eerste plaats van de betrokken natuurlijke personen zelf. Jouw verzekeringsbedrijf, hun tussenpersonen en medisch personeel kunnen ook informatie of gegevens over jou verstrekken vb. in een noodgeval of in het belang van andere klanten. We maken uiteraard nooit misbruik van deze gegevens en gebruiken ze alleen om jou beter te kunnen helpen.

 

Duurtijd van de verwerking:

 

Reizen De Munter Evba houdt de persoonsgegevens die ze verwerkt, niet langer bij dan nodig voor de doeleinden van de verwerking.

 

In principe bewaart Reizen De Munter Evba de persoonsgegevens niet langer dan 10 jaar te rekenen vanaf het einde van de (reis)overeenkomst die met Reizen De Munter Evba werd gesloten dan wel vanaf het moment waarop de gegevens werden bekomen (dit rekening houdend met de verjaringstermijn van contractuele vorderingen). Indien noodzakelijk, vb. ingeval van een rechtsgeding, kan het zijn dat de persoonsgegevens natuurlijk langer bijgehouden moeten worden.

 

De persoonsgegevens van haar personeelsleden houdt Reizen De Munter Evba niet langer bij dan vijf jaar na de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, tenzij ingeval van een rechtsgeding in welk geval de gegevens kunnen worden verwerkt tot maximaal drie jaar na de definitieve afhandeling daarvan.

 

Eventuele gevoelige gegevens worden slechts bijgehouden voor de duur noodzakelijk voor de uitvoering van de reisovereenkomst tenzij ze op de ene of ander manier noodzakelijk bijgehouden moeten worden om te kunnen aantonen dat Reizen De Munter Evba de reisovereenkomst correct heeft uitgevoerd.

 

Reizen De Munter Evba houdt de persoonsgegevens die ze verwerken, maximaal up-to-date en wist of verbetert ze waar nodig.

 

Veiligheid van de persoonsgegevens:

 

Reizen De Munter Evba waarborgt de integriteit, de veiligheid en de vertrouwelijkheid van de persoonsgegevens, zowel technisch als organisatorisch. Reizen De Munter Evba slaat belangrijke/gevoelige persoonsgegevens op eigen beveiligde servers of op beveiligde servers van derde partijen.

 

Verwerking door / doorgifte aan externe partners:

 

Reizen De Munter Evba verwerkt de persoonsgegevens in de eerste plaats zelf (zowel intern als extern voor informatie- en communicatiedoeleinden). Reizen De Munter Evba geeft gegevens enkel door aan derden als dit noodzakelijk is om jouw reis te kunnen boeken of om de reis vlot te laten verlopen (zo moeten we bepaalde gegevens meedelen met de leveranciers van de reisarrangementen, zoals luchtvaartmaatschappijen, hotels en vervoerbedrijven). Alleen de strikt noodzakelijke gegevens worden natuurlijk meegedeeld. Reizen De Munter Evba geeft persoonsgegevens ook nog door aan externe partners maar dit in de mate dat dit nodig is voor het vervullen van haar taak als koepelorganisatie.

 

De doorgifte van persoonsgegevens aan buitenlandse partijen ook buiten de EU (zoals hotelketens, luchtvaartmaatschappijen,handling agents en andere serviceverleners) is in het kader van de uitvoering van reisovereenkomsten absoluut noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst met de klant en de klant geeft dan ook toestemming voor deze verwerking in de algemene of bijzondere voorwaarden van de reisovereenkomst. Ze is ook in het belang van de klanten.

 

Als Reizen De Munter Evba persoonsgegevens doorgeeft aan iemand buiten de EU die niet op een lijst met ‘veilige landen’ (in het kader van de GDPR) staat, dan zal ze hiervoor in de mate van het mogelijk de passende veiligheidswaarborgen afdwingen.

 

Reizen De Munter Evba ziet er maximaal op toe dat de externe partners die voor haar persoonsgegevens verwerken of die (mee) verantwoordelijk zijn voor de gegevensverwerking, de bepalingen van de GDPR naleven. Daartoe wordt er gestreefd om zoveel mogelijk ‘verwerkingsovereenkomsten’ af te sluiten met de belangrijkste partners.

 

Jouw rechten onder de GDPR:

 

Reizen De Munter Evba waarborgt dat jij als betrokken natuurlijk persoon de rechten kan uitoefenen die de GDPR je verleent (informatie; inzage; kopie; verbetering; vergetelheid; beperking van en bezwaar tegen de verwerking; overdraagbaarheid van gegevens).

 

Je kan je rechten kosteloos en elektronisch uitoefenen via de contactinformatie vermeld vooraan deze verklaring. Alleen bij overmatig belastende verzoeken, kan Reizen De Munter Evba je een administratieve kostenvergoeding aanrekenen.

 

Cookies:

 

Reizen De Munter Evba maakt op haar websites en aangifteportalen geen gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat een website via de browser opslaat op uw harde schrijf. In een cookie zit informatie opgeslagen. De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kan je browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden.

 

Een klacht of vraag over jouw persoonsgegevens?

 

Jouw aanspreekpunt bij Reizen De Munter Evba werd al meegedeeld. Heb je een klacht, dan kun je die ook indienen bij de toezichthoudende autoriteit. In België is dat de Gegevensbeschermingsautoriteit of GBA (www.privacycommission.be). Dat is de nieuwe naam voor de privacycommissie. Je kan ook steeds verhaal aantekenen bij de nationale rechtbanken.

 

Versie van deze privacyverklaring

 

Deze pagina werd het laatst geactualiseerd op 18.07.2018.

Biezestraat 5 - 9220 Hamme

Tel.+32.52.48.00.12 - info@reizendemunter.be

Openingsuren kantoor [ klik hier ]

Laatste pagina update 18.07.2018